Savulohi-tuorejuusto täytteiset perunaveneet


Ainekset 2-3 hengelle

n. 4 isohkoa rosamunda perunaa
200g tuorejuustoa
200g savulohta
Ruohosipulia
Öljyä

Pese perunat hyvin. Sivele uuniperunoiden pintaan öljyä (esimerkiksi auringonkukkaöljyä tai oliiviöljyä) ja laita uunipellille. Ripottele pintaan merisuolaa ja paista 200°C asteessa 45-60 minuuttia.

Sekoita keskenään pieneksi pilkottu lohi, ruohosipuli ja tuorejuusto. Kun perunat ovat jäähtyneet sen verran että niitä voi käsitellä halkaise ne kahtia. Kaavi perunan sisustaa pois niin että kuoren laidoille jää vähän perunaa. Täytä tuorejuustoseoksella ja leikkaa päälle hieman ruohosipulia.

Käyttämällä pieniä perunoita veneistä saa kivan alkupalan tai naposteltavan pääruuan sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti