Naanleipä

Ainekset 4 leipään

4,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 dl maitoa (voi korvata vedellä)
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl grillimaustetta

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Toisessa kulhossa sekoita jugurtti, maito ja öljy keskenään. Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset keskenään ja leivo niista voimakkaasti alustaen sitkeä taikina. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä palloja. Laita pallot liinan alle nousemaan 10 minuutiksi. Nousemisen jälkeen kauli niistä hyvin ohuita soikeita leipiä. Jos mielestäsi leivät ovat jo ohuita kauli vieläkin ohuemmaksi. Laita leivät leivinpaperin päälle pellille ja anna nousta liinan alla 5 minuuttia. Lämmitä uuni 250°C asteeseen ja paista leipiä noin 5 minuuttia tai kun leipien pinta ruskistuu. 

Leipien ollessa uunissa sulata voi ja sekoita voisulaan valkosipuli, paprikajauhe ja grillimauste. Voitele leivät tällä sekoituksella kun otat ne uunista. Tarjoile kuumana sellaisenaan tai intialaisen/aasialaisen ruuan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti