Kanapaella suomalaisittain

Ainekset (6-8 hengelle)

400g kanaa
n. 400g chorizoa (1 paketti)
1 paprika
1 sipuli
2 kanaliemikuutiota
Sahramia
Valkosipulia
Ruohosipulia
Riisiä
Vettä

Kuori chorizo ja pilko peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla kanan kanssa. Mausta kana ja chorizo haluamallasi tavalla. Paloittele kasvikset. Laita isoon pannuun, esimerkiksi wokkipannuun, pari litraa vettä. Lisää veteen mausteet ja liemikuutiot. Kiehauta ja lisää riisi. Anna kiehua kunnes riisi on lähes kypsää ja lisää sekaan kana, chorizo, paprika ja sipuli. Joukkoon voi myös lisätä esimerkiksi pakasteherneitä tai muita pakastevihanneksia, katkarapuja tai mitä nyt sattuu löytymään jääkaapin ja pakastimen perältä. Anna kiehua vielä hetki ja ota pois levyltä. Annostele astioihin ja lisää päälle pilkottua ruohosipulia.

Riisin määrää vaihtelemalla saa tästä ruuasta helposti hyvin ruokaisaa. Itse laitoin riisiä reilulla kädellä ja söimme tällä reseptillä noin 8 ison annoksen verran paellaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti