Vietnamilaiset kevätkääryleet

Ainekset 2-4 hengelle

Riisipaperia
300g kanaa
1 paketti lasinuudelia
Porkkanaa
Kurkkua
Kiinankaalta
Rucolaa
Valmistele kasvikset pilkkomalla ne sopivan kokosiksi suikaleiksi. Suikaleet kannattaa olla hieman lyhyempiä kuin riisipaperin leveys.  Paista ja mausta kana ja keitä lasinuudeleita pari minuuttia. Anna jäähtyä. 

Kastele riisipapereita yksi kerrallaan ja anna olla liinan päällä minuutti tai pari kostumassa. Laita kostunut riisipaperi hyvän alustan päälle ja laita täytteitä riisipaperin alareunaan, ei kuitenkaan liian reunaan. Rullaa tiukasti noin puoleen väliin jonka jälkeen käännä reunat sisään päin ja rullaa rulla loppuun asti. Leikkaa veitsellä keskeltä poikki tai jätä sellaisekseen. Kun tarjoilet älä laita rullia päällekkäin, koska ne ovat melko tahmeita ja tarttuvat toisiinsa kiinni ja repeävät.

Melko perinteinen tapa tehdä rullia on käyttää katkarapua kanan sijaan, mutta pidin itse kanasta enemmän. Kääryleistä saa helposti kasvisversion jättämällä lihan pois. Kevätkääryleet ovat tosi hyvä ruoka, mutta vaatii vähän totuttelua riisipaperin vuoksi. Rullia voi aluksi kuvailla lähinnä salaatiksi kondomi kuoressa ennen kuin koostumukseen tottuu. Jonkinlainen dippi kaveriksi on erittäin suositeltavaa, esimerkiksi mistä vain marketista saatava sweet thai chili sauce.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti