Kauralastut

Ainekset n. 20 lastuun

2,5dl sokeria
2dl kaurahietaleita
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
0,5dl maitoa
0,5dl siirappia
1,5dl sulatettua rasvaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita nesteet kuiviin aineksiin. Nostele uunipellille taikinaa noin ruokalusikallinen kerrallaan. Jätä kekojen väliin hyvin tilaa sillä lastut leviävät paljon uunissa.

Paista 175°C asteessa noin 7-10 minuuttia uunin ylätasolla. Seuraa paistumista tarkasti, koska lastut palavat hyvin helposti. Lastut ovat valmiita kun ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna lastujen jäähtyä hyvin. Lastut voi jättää hieman vaaleammaksi jos tahtoo niistä mukavan tahmeita keksejä tai paistaa pitempään jolloin niistä tulee rapeampia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti