4 munaa
2,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
200g voita
1 levy tummaa suklaata
Sulata kattilassa voi ja pilko sekaan suklaa. Sekoita keskenään kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet kokonaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Käytän itse yleensä ruokosokeria, jota voi laittaa hieman vähemmän.
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon pienissä erissä vuorotellen jauhoja ja suklaaseosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina irtovuokaan. Paista keskitasolla 200°C asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tasoittua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy kakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman juoksevaksi. Kakkua kannattaa säilöä jääkaapissa, jolloin sen koostumus ja maku vain paranevat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti