200g jauhelihaa
250g tofua
1,5 dl kanalientä
2 tl soijakastiketta
2 tl perunajauhoja
1 tl sokeria
3 kynttä valkosipulia
1 pieni pala inkivääriä
Ruohosipulia koristeluun
Jasmiiniriisiä
Laita jauheliha kulhoon ja lisää sekaan mausteet, esimerkiksi
tacomaustetta. Itse käytän usein pelkkää grillimaustetta. Puristele
jauhelihaa käsin kunnes se tuntuu kiinteälle ja tee siitä pallo. Laita
jauhelihapallo pussiin ja laita suljettu pussi jääkaappiin maustumaan
vähintään 4 tunniksi.
Pilko tofu ja inkivääri pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulit. Sekoita pienessä kattilassa kanaliemi, sokeri, perunajauhot ja soija. Lämmitä seosta pieni hetki sekoittaen tasaiseksi liemeksi.
Laita paistinpannulle nokare voita. Kun voi on sulanut nypi
jauhelihapallosta pannulle noin sormenpään kokoisia paloja. Ruskista
jauheliha hyvin kypsäksi. Heitä sekaan tofut, valkosipulimurska ja inkivääri sekä mustapapuja jos haluat niitä käyttää. Itselläni ei sattunut olemaan niitä tätä tehdessä. Anna kyspyä hetki ja kaada sekaan kanaliemiseos. Kypsennä noin 5 minuuttia, koristele ruohosipulilla ja tarjoile jasmiiniriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti