Ainekset 2 hengelle
2 rkl öljyä
2 kynttä valkosipulia tai 1tl valkosipulimurskaa
1 pieni mieto chilipaprika
1 punasipuli
½ tl rouhittua mustapippuria
1 kanaliemikuutio
300g kanaa
1,5 kuppia riisiä
2 tl kalakastiketta
1l vettä
2 tl Sricacha Chili Garlic kastiketta tai vastaavaa tulista kastiketta
1 lime
Ruohosipulia
Sahramia
Kuumenna wokkipannussa tai paksupohjaiseen kattilassa öljy ja kuullota pieneksi pilkottu punasipuli, chili ja valkosipuli. Heitä sekaan murskattu kanaliemikuutio ja mustapippuri. Sekoita hetki ja lisää kana. Kypsennä kana kauniin ruskeaksi ja lisää riisi. Kypsennä minuutin verran ja lisää kalakastike, vesi, sriracha kastike ja purista sekaan limen mehu. Kypsennä noin 20 minuuttia tai kun riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile syvissä lautasissa ja ripottele pinnalle sahramia ja ruohosipulia antamaan väriä ja makua.
Ruoka on hyvin tulinen ja sitä ei kannata syödä jos ei oikeasti pidä hyvin tulisesta ruuasta. Alkuperäisessä ohjeessa sekaan tulisi vielä lopuksi keitetty muna, mutta se ei minua hirveästi lämmittänyt.
Ruoka on hyvin tulinen ja sitä ei kannata syödä jos ei oikeasti pidä hyvin tulisesta ruuasta. Alkuperäisessä ohjeessa sekaan tulisi vielä lopuksi keitetty muna, mutta se ei minua hirveästi lämmittänyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti