Sukiyaki

 
 Ainekset kahdelle

200g nautaa suikaleina/lastuina
1 lihaliemikuutio
Soijakastiketta
Voita
4 dl vettä
Pieni punasipuli
Kiinankaalta
Purjoa
Porkkanaa (unohdin tämän kertaisesta)
Tofua
Munanuudeleita

Laita pannulle voita ja paista naudanliha kauniin ruskeaksi. Heitä pannulle vesi, pari ruokalusikallista soijakastiketta ja lihaliemikuutio. Anna porista noin 5 minuuttia. Paista toisella pannulla tofu viipaleita hieman, jotta ne saavat vähän väriä ja makua. Pilko kasvikset ja keitä pikaisesti nuudelit. Ota pannu pois levyltä ja siirrä lihat pannun toiseen laitaan. Lisää kaikki ainekset sektoreittain pannulle, niin että nuudelit ja tofu tulevat lihan viereen, jotta ne voivat imeä eniten makua lihasta. Kasviksien on tarkoitus olla lähes kypsentämättömiä, jotta ne pysyvät raikkaana ja rapeina. Tarjoile ruoka suoraan pannulla pöytään, josta ruokailijat voivat itse annostella ruokaa omalle lautaselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti