Täytetyt bagelit

Ainekset n. 12 bageliin

½ pussia kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl öljyä
5 dl vettä
n. 6 dl vehnäjauhoja
+täytteitä

Laita kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, öljy ja suola. Lisää seokseen jauhoja kunnes taikinasta tulee kauniin tasainen ja irtoaa reunoista. Leivo taikinaa voimakkaasti noin 5 minuuttia ja lisää tarvittassa jauhoja. Taikinan tulee olla melko sitkoisaa. Peitä kulho liinalla ja anna nousta noin tunti.

Taikinan noustua leivo siitä ylimääräinen ilma pois ja lisää hieman jauhoja jos taikina meinaa tarttua liikaa kiinni. Jaa taikina 12 osaan ja tee niistä pyöreitä renkaita, tee keskelle kolo. Laita isoon kattilaan tai wokki pannuun vettä ja keitä vesi. Laita bagelit kiehuvaan veteen muutama kerrallaan niin etteivät ne tartu toisiinsa. Keitä noin 1 minuutti ja käännä. Nosta valmiit reikäkauhalla ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita valutetut bagelit uunipellille. Lämmitä uuniin 250 asteeseen ja paista bageleita noin 20 minuuttia. Käännä bageleita puolessa välissä tai kun ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. 

Bageleiden perusohjetta voi helposti muokata esimerkiksi pilkkomalla taikinan sekaan jalapenoja tai laittamalla niiden päälle juustoa kuten kuvan bageleissa on tehty. Täytteiksi myös voi laittaa käytännössä ihan mitä mieleen tulee. Makeanakin varmasti maistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti