Itämainen nuudelikeitto


Ainekset 2-3 hengelle

400g kanasuikaleita
80g nuudeleita (1 paketti)
1 lime
1 pieni inkivääri
1 mieto chilipaprika
1 kanaliemikuutio
1 tl Sambal Oelek chilitahnaa
Valkosipulia oman maun mukaan 
Broilerimaustetta
Currymaustetta
Ruoho- tai kevätsipulia

Mittaa kattilaan 1-1½ litraa vettä. Pilko inkivääri ja chilipaprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Laita kanasuikaleet kypsentämättöminä veteen ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Veden pinnalle muodostuu valkoista vaahtoa, joka kannattaa siivilöidä pois lusikalla tai kauhalla. 

Lisää tämän jälkeen nuudelit kattilaan. Nuudeleita kannattaa hieman pilkkoa käsin, jotta ne irtoavat paremmin toisistaan ja ovat helpompia syödä kuin pitkät nuudelit. Lisää kattilaan kanaliemikuutio, chilitahna ja valkosipuli. Itse käytän valmista valkosipulitahnaa tai valkosipuli-yrttikuutioita. Käytettäessä tuoretta valkosipulia sen voi pilkkoa sekaan tai käyttää valkosipulipuristinta. Valkosipulia ja chilitahnaa voi lisätä oman mieltymyksen mukaan tai jättää pois. Anna kiehua 5 minuuttia ja lisää broileri- ja currymausteet ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Kata syville lautasille ja ripottele päälle pilkottua ruoho- tai kevätsipulia. Keitosta voi tehdä ruokaisamman lisäämällä nesteen ja nuudelien määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti